Tre sex två, minst ett år!

19.01.2011 kl. 19:48

Sitter i Nylands Brigads Soldathem, andra gången idag o skriver detta inlägg. Skrev den redan en gång, men när nästa person kom för sin tur tryckte ja i all hast på "ångra", o int "publicera", vilket ja ångrar, för första inlägget var bra :)

 

S T G

uppi siktet se

Andas lugnt

Tryck ej tugnt

Sluta yra

avfyra

Med en tia

poängen stiga

 

Sköt under vår först STG-skjutningstest (stormgevär, årsmodel -62) 80/100 poäng med tio skott, vilket ja är riktigt nöjd över. Ska även titta om ja deltar i skyttetävlingen vi nåt tillfälle, bara ja fått övat lite till på att skjuta. Sökte också om träningsrätt för FM-nivås idrottande i boffande ;) Hurraa för idrottsgrenar alla e på FM-nivå i!

 

Förutom att skjuta har vi också i gått i takt, städa, lärt oss militär-ranger o hällsningar samt beteende. Riktigt skojiga saker. Vi har också blivi testade, läkargranskning o psykologiska tester. Ja tror att de har gått riktigt bra, trots att uthålligheten för mig är på den dåliga sidan. De ska ja fixa med att gå på DP-länkar, 5km är de väl, o om man e på tio, får man en extra fri dag. O så ska ja börja gå på punttis igen. Men, trots mitt fullspäckade kvällsfritid, 18-22, så ska ja också börja vara mera online för er :D Tar nämligen datorn med från nästa loma, som börjar på fredag!

 

Ett två

takten slå

Tre fyr

blicken yr

Fem sex

glöm ditt spex

Sju åtta

slå din potta!

 

Va händer de i civilen? Kunde ju läsa tidningar, men då vill ja ha Sputniks. Sputniks lämnar en lite kladdig eftersmak, så man måst ju beställa en dricka också. De blir under två euro, men när dagpenningen är 4,40€, så är de int riktigt värt de :) Hellre köper ja saftkoncentrat o någo annat gott på loma färdigt. Va kan man göra i Ekenäs på kvällarna, när vi väl börjar få kvällsare att gå ut på? ...har nog hört att 'penningen sku ha höjts ti 5€, men int e de mycke heller de... men, vi får se hur de blir.

 

Skrev en dikt redan andra dagen, men den är tyvärr i skåpet, så ja kan int skriva upp den nu, men ni får den vi nåt tillfälle ännu. Så duktig är ja, o en ny bild på mig väl också. Den har ja väl under min hela min militärtid, som verkar vara på väg mot 362, Minst Ett År, med tanke på att enhetenschefen känner mig för namn sen första veckan, stugförmannen kallar mig "skolans man" o ja har varit en riktigt duktig soldat här. Kanske för duktig, men har också gjort större mokan, för att balansera de. (De gillar int tupplurer här, märkte ja igår... fast vi int hade någo att göra då)

 

Granater! Vi kasta granater igår! Från Ekerö ti Lappvik o tibacks flög de. Granater e int roliga, de spränger pinkkorna vi med möda har vikt ihop. Pinkkan o punkkan ska vara fint lagda, har vi lärt oss :D Så granater ska ti Lappvik, int ti Ekerö, när de sprängs. Ja bor alltså i Ekerö, o Lappvik e på andra sidan korridoren, de är i 1. pluton, vi i 2. pluton. Så naturligtvist är vi mera särmä, bättre, starkare o modigare än de. Fast våra pinkkor sprängdes två gånger, o deras ingen.

 

Dagtäcke slätt

lägg de tätt

Huvvet ner

se ej mer

Visst, ja vet

e het

Ingen vila

gör mig lila

O ja vill

sova till

Tre sex två,

låt mig gå!

Kommentarer (3)
Nice! Gillar dina dikter. Skulle passa upplästa på en scen.
nardetborjar.blogspot.com20.01.11 kl. 00:11
Tack :) Ska skicka in några till Trotsallt, så kan de antingen fungera som inspiration eller bli en del av nästa pjäs. Lönar sig att gå o titta på deras föreställningar, ifall du är i H:fors trakterna då ;)
20.01.11 20:28
Hej hej hej på dig igen! :D Vi är ju eventuellt på väg ut på lördag kväll, hänger du med i så fall?
Frida20.01.11 kl. 11:22
Hej hej hej på dig också :D Ja hade eventuellt planerat att fara ut på lördag kväll, så ja hänger gärna med i god sällskap... visst är ni de? :P
20.01.11 20:26
Jag hoppas att vi räknas som gott sällskap. ;) Svingar just nu lite tillbaks mellan fredag/lördag/inget alls, så vi får se vad mina och Stellas diskussioner leder fram till. :P
Frida20.01.11 kl. 23:45

Kultturellt inblandad i teater, bok- och diktskrivning. Mentalt blandad av tankar om mångt och mycket, värt att skriva dikter av.

Har flyttat till MrIlkka

Senaste kommentarer

24.03, 19:08Mitt sista inlägg av emzi
12.12, 00:24Ett långt veckoslut av stefanie
07.12, 19:52Bloggpriset, en besvikelse av emmelemzi.com
07.12, 19:11Bloggpriset, en besvikelse av skinka.ratata.fi
24.11, 23:19Slam! Dunk av emmelemzi.com